Blackjack Switch

Het ruilen van kaarten tussen twee handen is bij het normale blackjack streng verboden. In tegenstelling tot blackjack switch waar dat dus wél mag. Dat is ook de reden waarom het blackjack switch heet. Blackjack switch wordt in meerdere casino’s aangeboden en is dan ook redelijk bekend onder de spelers. Er zitten wel nog heel wat regeltjes verbonden aan blackjack switch dus die zullen we even toelichten.

De regels

Blackjack switch speel je altijd minimaal met twee handen. Elke hand ontvangt twee kaarten. Van elke hand mag je de tweede kaart wisselen met de tweede kaart van de andere hand. Zo vergroot je dus de kans dat je op zijn minst nog een goede hand hebt om te winnen van de dealer. Deze twee handen mogen beide nog een keer gesplit worden, dat betekent dat je maximaal met vier handen speelt.

Daarnaast zijn er nog een aantal regels waardoor blackjack switch afwijkt van het normale blackjack. Zo ben je niet in de mogelijkheid om je te verzekeren tegen de bank als de dealer een Aas heeft liggen.

Wat ook zeker genoemd moet worden is dat een score van 22 punten voor de dealer geen verlies betekent. Een score van 22 punten betekent gelijkspel, iedereen krijgt dan zijn inzet terug. Let op, dit geldt alleen voor de dealer, als jij als speler 22 punten behaald dan heb jij je inzet verloren. De uitzondering op deze regel is natuurlijk wel als jij als speler blackjack hebt, dan heb je gewoon gewonnen.

Als de dealer een zachte zeventien heeft, dan moet de dealer een kaart bijpakken. Een zachte hand houdt in dat deze hand aan Aas heeft die met een waarde van 11 nog steeds niet het puntenaantal van 21 overschrijdt.

In tegenstelling tot het normale blackjack krijg je bij blackjack switch anders uitbetaald. We zijn gewend anderhalf keer uitbetaald te krijgen, maar bij blackjack switch is dit maar één keer. Voor de duidelijkheid krijg je dus je inzet terug plus nog een keer je inzet als winst.

Aan het spelen van blackjack switch zitten dus een hoop voor- en nadelen. Zo heeft de bank weer het voordeel van een maximum van 22 punten, maar moet hij wel een nieuwe kaart pakken bij een zachte hand van zeventien. Voor jou als speler zijn er dus ook een hoop nadelen! Je kan je niet verzekeren tegen een blackjack en krijgt maar 1:1 uitbetaald. Maar het grootste voordeel; je mag switchen!